top of page

Skidåkning i fjällvärldens genuinaste skidanläggning

Efter att ha mer eller mindre växt upp i sälenfjällens skidbackar och tillbringat mer än 45 jular i Tandådalen kände vi att det var dags att lämna Sälen och Tandådalen för något som kändes mindre turistigt och mer genuint. Vi åkte upp till Funäsdalen i Härjedalen och inspekterade både Tänndalen, Funäsdalen och Ramundberget.

Väl i Ramundberget kände vi att här fanns det som vi kanske letat efter och som vi sökt. En fjällanläggning där skidåkning stod i fokus och inte jippon runt omkring. Under två jular valde vi att hyra hus och utforska Ramundberget. Vi åkte skidor både utför och på längd och kände att det här var en plats där skidor, uteliv stod i fokus och att det dessutom var en destination som man kunde njuta av året runt.


Vi var sålda och när möjligheten att köpa ett nybyggt parhus i Osthang var vi snabba att boka upp en av de sista husen. Nu ägde vi ett fjällhus i paradiset med bästa läget.


Nu kan vi åka upp så ofta vi vill och framförallt stanna länge under jul och nyår. Vi njuter av skidorten vid vägs ände - Ramundberget. Här har vi ett boende som vi hyr ut när vi inte är på plats själva och som således också får uppleva den fantastiska plats som Ramundberget är. Långt ifrån tivolit på SkiStars orter och extremt mycket kortare liftköer. Här åker man skidor)


BIld på Restaurang Tusen. Ett arkitektoniskt landmärke.


Vår yngsta son har nu fått skidvänner i Ramundberget och njuter också av att bara gå ut utanför dörren och åka skidor. Ibland släpas han med på längdturer och det går också bra men roligast är utförsåkning och framförallt i skogen och i alla MTB banor som är översnöade och som slingrar sig fram i skogarna.




Skidåkning på längd och utför.



5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page