top of page

INFORMATION OCH VILLKOR

Nedan ser ni mer information om huset samt villkor för bokning. Full bokningsinformation och information erhålls efter bokning av vårt hus. Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta oss. 

INFORMATION OCH VILLKOR

Fjällhus - Stuga mitt i backen i Osthang, Ramundberget.

Nybyggt hus i två plan med bästa läge i Ramundberget.

86kvm och välplanerad. Samtliga sovrum ligger på nedre plan. Välutrustat kök med matplats för 8–10 personer. Sällskapsdel med kamin, soffa, fåtölj och tv.

 

Fullutrustat kök (mikro, ugn, spis, våffeljärn, vattenkokare, kaffebryggare osv), samt så klart bredband, och rymlig hall för pjäxor och skidkläder. 

Det finns 3 sovrum, 2 badrum

 

Sovrum 1: Dubbelsäng 180 cm

Sovrum 2: Överslaf 90cm samt säng 120 cm

Sovrum 3: Överslaf 90cm samt säng 120cm B

 

Badrum plan 1: WC, dusch, tvättmaskin/torktumlare samt torkskåp

 

Badrum plan 2: separat WC, dusch och bastu

Övrigt:

Balkong, 1 st Parkeringsplats (övriga hänvisas till veckoparkering/ledig plats utan skylt), Vallabod som delas av fastigheterna samt ett litet skidförråd i anslutning till ingången.

Rökning eller husdjur ej tillåtet.

 

Bytestdag Lördag - Lördag  - Vintertid

​Incheckning: 16 och senare

Utcheckning: Senast kl 10:00

Åldersgräns: Minimum 25 år för bokning.  Vi ger oss rätten att välja vilka som får boka huset.  

Sängkläder och handdukar medtages av gästen. 

Alla bäddar har standardkuddar 50x60 samt enkelsängstäcken 150x200. 

Vi inkluderar slutstädning i alla hela veckor, både under sommaren och vintern. Under för- och eftersäsong  kan gäster boka enstaka nätter och då välja att lägga till slutstädning eller städa själva.

AVBOKNINGSREGLER 

Efter att du gjort en bokningsförfrågan får du en preliminär bokningsbekräftelse via mail. När betalning, är klart får du en definitiv bokningsbekräftelse med information om kod till dörren mm.

Fram till 30 dagar innan avresa kan du avboka och återfå 75% av kostnaden. Inom 30 dagar återbetalas inte några pengar, men hör av er så kan vi försöka hitta en ny gäst eller boka om er till annat datum. Vi gör det bästa för att lösa det.

Behöver ni avboka senare pga sjukdom rekommenderar vi att kontakta ert försäkringsbolag.

 

HYRESGÄSTENS SKYLDIGHETER

 

Du måste vårda boendet/lägenheten/rummet väl och följa de bestämmelser som gäller. Du ansvarar själv för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier, genom att Du eller någon i ditt sällskap varit vårdslös.

 

Du får inte använda boendet/lägenheten/rummet till något annat än vad som avtalades vid bokning, och Du får inte låta fler personer övernatta i boendet, än vad Du uppgav vid bokning.

Du måste ha en hemförsäkring med allrisk. (Er hemförsäkring täcker ev skador när ni hyr hus)

 

Vid självhushåll utan städservice, är det Du som ansvarar för att städa ordentligt före avresa. Missad eller dålig städning kommer debiteras med en avgift på 2000 - 5000 SEK. 

 

Överträdelse mot rök- och husdjursförbud debiteras med en avgift på 2000 - 5000 SEK. 

 

Gästen ansvarar för att tömma och sopsortera sina sopor samt diska sin egen disk. (Även när städning ingår i hyran).  Städavgift kan tillkomma om detta ej är utfört. 

 

 

PRISER

Säsongen 2023-2024

Priserna skiljer sig åt per vecka. Kontakta oss för prisinformation om aktuell vecka ni önskar hyra fjällhuset. 

Jul och nyårsveckan är ej bokningsbar.

Vi hur ut lördag - lördag. Priserna varierar så kontakta oss för bokningsinformation och tillgänglighet. 

Vcaker utsikt över Osthang utanför köket

Kontakt

Kontakta oss vid intresse av att boka vårt fina hus i Ramundberget. 

Tack för ditt meddelande!

Upptäck de Bästa Vandringarna i Ramundberget, Funäsdalen, Bruksvallarna, Helags och Guldturen:

Utforska den natursköna skönheten och äventyret som väntar dig i Ramundberget, Funäsdalen och Bruksvallarna. Dessa områden erbjuder enastående vandringsmöjligheter som tar dig genom hisnande landskap och ger dig minnesvärda upplevelser. Här är några av de mest ikoniska vandringslederna:

1. Vandring till Mittåkläppen från Djupdalsvallen.

 

För en oförglömlig vandring i Ramundberget, ta bilen till Djupdalsvallen. Här ställer du bilen och följer leden upp till Mittåkläppens topp. Den här spektakulära rutten tar dig genom en imponerande alpin terräng med enastående vyer över fjällvärlden. Totalt är det ungefär 7-8 km tur och retur, vilket gör det till en perfekt dagsutflykt. Dessutom kan du avsluta i Djupdalsvallen och äta en fantastisk god våffla. 

2, Vandring till Mittåkläppen från Ramundberget. 

För en minnesvärd vandring till toppen av Mittåkläppen, finns flera alternativa vandringsleder kring området. Denna leder dig genom en fascinerande resa från historiska gruvor till Djupdalsvallen och vidare till anslutande leder.

 

Turbeskrivning:

Från Ramundberget tar leden sin början strax efter att du har passerat campingen och korsat bron över Ljusnan. Följ tydlig skyltning för Gruvturen och förbered dig på en initialt brant stigning mot gruvstugan. Vandringen börjar med en utmanande uppförsbacke som gradvis övergår till en lättare sträcka genom historisk mark och gruvor. Vid Djupdalsvallen finns väl markerade skyltar som leder dig mot toppen av Mittåkläppen.

Vid Djupdalsvallen öppnar sig flera alternativa vandringsturer för den äventyrslystna. Här finner du även en omtyckt våffelstuga som utgör en perfekt rastplats. Serveringen är belägen vid de gamla fäbodarna på vallen.

Viktiga fakta om Vandringen:

 • Längd: Totalt sträcker sig vandringen över 16 km tur och retur.

 • Tidsåtgång: Beräknad till cirka 8 timmar.

 

Utforska denna inspirerande vandring till Mittåkläppen från Ramundberget och skapa minnen för livet. Upptäck den historiska och natursköna skönheten samtidigt som du tar del av äventyret i detta unika fjällandskap. Välkommen till en värld av vandring och upplevelser!

3, Härjedalens Höjdpunkt: Vandring till Sveriges högst belägna glaciär! Helags

Njut av en spektakulär upplevelse med pampiga vyer mot Sylarna och Predikstolen. Upptäck Sveriges högst belägna glaciär söder om polcirkeln, omgiven av sommarens blomsterprakt och höstens färgexplosion.

Turbeskrivning:

Från Ramundberget beger du dig norrut och vid campingen tar du bron över Ljusnan. Följ stigen västerut, som kallas Slänggungan. Vid trädgränsen delar sig stigen, följ den rösade till vänster. Med Mittåkläppen på din högra sida och Skarsfjället i väst fortsätter du framåt. Här möter du även den majestätiska Ljusnestöten längst in i dalgången, där älven Ljusnan har sin källa.

Efter cirka sju kilometer, vid Svaletjakke vindskydd, ansluter du till leden från Fjällnäs via Klinken. Efter ytterligare en kilometer når du kammens topp med en magnifik utsikt över Mittåns dalgång, med Helags och Sylarna i horisonten. Följ leden fram till Fältjägarstugan, som ligger 15 kilometer från Ramundberget, och där många väljer att övernatta.

Vandringen fortsätter uppför Helagsfjällets östra kam mot Helags Fjällstation. I väst syns den karakteristiska siluetten av Predikstolen. När du har tagit dig över kammen belönas du med en fantastisk utsikt mot Härjångsfjällen och Dunsjöfjällen.

 

Viktiga fakta om Vandringen:

 • Längd: Sträcker sig över 28 km till Helags Fjällstation, vilket innebär 56 km tur och retur.

 • Tidsåtgång: Beräknad till cirka 9-10 timmar för enkel tur till Helags fjällstation; alternativt två dagsturer eller en långdag.

 

Topptur till Helags:

En topptur till Helags erbjuder en högalpin känsla med unik natur och hisnande utsikt över pampiga Predikstolen och Sylarna. Detta är en spännande utmaning som hela familjen kan delta i, oavsett nivå.

Från fjällstationen följer du leden mot Sylarna. Efter cirka 500 meter delar sig stigen med tydlig skyltning mot toppen. Du fortsätter in i grytan mot glaciären innan stigen tar av upp på sydkammen. Markeringar i röd färg leder vägen. Du har möjlighet att välja mellan att gå upp och ner längs sydkammen eller ta nordkammen ner för en mer teknisk runda.

Inne i massivet finns även möjligheter att beskåda Sveriges sydligaste glaciär och utforska de magiskt blå glaciärsjöarna. Detta är ett utmärkt alternativ för dem som vill göra en kortare dagstur!

 

Viktiga fakta om Toppturen:

 • Längd: Sträcker sig över 7 km tur och retur.

 • Tidsåtgång: Beräknad till 4-6 timmar tur och retur.

4. Guldturen i Ramundberget:

 

För en minnesvärd vandringsupplevelse, bege dig till Ramundberget där Guldturen tar sin början på Ljusnans norra strand, nära Ramundbergets camping och bron över älven. Håll höger och leta efter skyltningen "Guldtur 3" med distinkt orange markering som leder dig mot de historiska gruvområdena.

Under sträckan längs vattendragen möter du den vackra rosa blomman Fjällglimmen, som lägger till en extra färgklick till din vandring. Fortsätt längs turen där flera informativa skyltar berättar om områdets rika historia.

Vid ankomst till gruvområdet möter du flera spännande gruvhål, som du har möjlighet att utforska på egen risk. Turen klassificeras som en medelsvår röd led.

Viktiga fakta om Guldturen:

 • Längd: Sträcker sig över imponerande 12 km med en höjdskillnad på 230 meter.

 • Tidsåtgång: Beräknad till cirka 5 timmar.

Under högsäsongen på sommaren arrangerar Bruksvallarnas byalag speciella gruvdagar. Detta är en fantastisk möjlighet att fördjupa sig i fjällets natursköna omgivning samtidigt som du utforskar områdets rika historia och kultur. Missa inte chansen att smaka på läckra kolbullar, tillagade över en öppen eld, som en traditionell del av upplevelsen.

Alternativ Startpunkt: För en annan spännande startpunkt, ta bilen till Djupdallsvallen, en av de praktiska fjällparkeringarna runt Ramundberget. Från här är vandringen tydligt skyltad, och leden startar strax utanför gärdsgården. En motsols vandring genom gamla betesängar tar dig till Glimtjärn och vidare till gruvområdet innan du återvänder till Djupdallsvallen.

Denna kombination av naturskönhet, historia och äventyr gör Guldturen i Ramundberget till en oförglömlig upplevelse. Utforska detta fascinerande område och skapa minnen som varar livet ut. Välkommen till en värld av äventyr och skönhet!

5, Utforska Mickelinas Vandringsled i Ramundberget

Mickelinas vandringsled är en charmig utflykt perfekt för hela familjen, nerför fjället i Ramundberget, inspirerad av barnens fantasier. Leden bjuder på många spännande stunder och mysiga rastplatser med fantastisk utsikt över fjällmassiven.

Från toppen av Fjällgårdsbanan tar leden sin början och slingrar sig nedför fjället. På vägen passerar ni Mickelinas skogsbana och skidkyrkogården. Ni har även chansen att besöka fjällräven Mickelinas egna gryt, där ni kan kika in och se hur hon bor.

Vidare kommer ni till en rastplats vid Kvarnbäcksfallet, ett förtrollande vattenfall som inbjuder till bad och lek. Här finns även en linbana och en grillplats, perfekt för en välförtjänt paus.

För de äventyrliga finns möjligheten att utforska en gammal gruvgång med information om områdets historiska gruvdrift.

Här är några höjdpunkter längs vandringen:

 • Efter 500 meter möts ni av en porlande bäck, nedanför ligger Restaurang Tusen.

 • Strax före 1 kilometer når ni Mummel & Rabarber - en djursafari med träfigurer av djur som finns i Ramundbergets omgivning.

 • Vid 1,3 kilometer finns ett utedass.

 • Linbanan över Kvarnbäcken och Kvarnbäcksfallet kommer ni till efter 1,4 kilometer. Här finns en trevlig rastplats för vila och bad.

 • Till Mickelinas gryt är det cirka 1,8 kilometers vandring.

 • Efter 2,8 kilometer stöter ni på naturens skafferi, en liten bod som bjuder in till lek.

 

Tips: Ta er tid att utforska och låt er inspireras av naturen och vandringsleden. Den bjuder på äventyr, upptäckter och spontana fantasilekar i det fria!

Följ skylten "Mickelinas vandringsled" från toppen av liften.

Viktiga fakta om vandringen:

 • Längd: Sträcker sig över 3,3 km.

 • Tidsåtgång: Beräknad till cirka 1,5 timme.

bottom of page