top of page

RAMUNDBERGET

Mitt bland Härjedalens vackra fjäll ligger den familjeägda lugna fjällanläggningen som är ett småskaligt alternativ till dig som söker det äkta och genuina, samtidigt som det är en del av Skandinaviens största skidområde. Liftkortet gäller även i Tänndalen och Funäsdalen. 

Här trivs du som gillar riktigt bra skidåkning, som söker det genuina och det familjära. Snösäkert och inte lika trångt som på många andra skidorter.  

Pistkarta Ramundberget.jpg

OSTHANG

Vårt hus ligger precis vid skidområdet i Osthang. Här åker du rakt ut i backen och sen ned till sittliften som tar dig vidare till hela Ramundbergets skidområde.

Osthang har länge varit en favorit bland seriösa friåkare och har en skön blandning av fjällbjörkskog, rännor och raviner. Några av åken har blivit klassiker med åren som den dubbelsvarta pisten Svarte Petter.

 

Vid sittliften i Osthang finns café, sportbutik och värmestuga. I butiken säljs snowboards, skidor och kläder, profilkläder och accessoarer för åkare som gillar lössnö, björkskog, höga fjäll och bryr sig om miljön. Varumärken som finns i butiken är Icelantic, Lib tech, Gnu, Jones Dinosaurs will die, Rome.

Här finns även utrustning att låna, och teamet på plats är frikostiga med åktips och anekdoter, gärna över en kopp kaffe och skön musik. Flertalet arrangerade turer utgår också härifrån, som Early bird och Antipist.

Från Osthang är det cirka 1 500 meter till Fjällgårdstorget, Ramundbergets bykärna, med Fjällgårdsbanan, restauranger, sportbutik och uthyrning av utrustning. Längdspår finns i dalen. 

Bilden visar vart husen är lokaliserade. De byggdes 2021 med inflyttning i december 2021. 

Backbild.jpg
Ramis Topptur.JPG

TOPPTUR

Det finns massor av härliga fjäll att utforska för dig som gillar att gå topptur. Vill du kan du gå upp direkt ifrån huset. Är du ovan så rekommenderar vi en guidad topptur. 

Hjortron .jpg

VANDRING

På sommaren är Ramundberget ett vandringsmecka, med stigar som fortsätter där vägen slutar, bland annat mot Helags fjällstation. Det finns flera trevliga dagsturer och kortare vandringarbörjar flera fina vandringar.

AKTIVITETER

Ramundberget erbjuder mängder av aktiviteter och äventyr året runt. Skidåkning i pister, offpist i lössnö och i längdåkning är populärt vintertid, vandring och cykling sommartid. Det finns förhoppningsvis något för alla. 

Läs mer på Ramundbergets hemsida

Topptur Ramis.JPG
Ramundberget poster 2.jpg

SVERIGEPOSTERS

Köp ditt fjällmotiv hos Sverigeposters

bottom of page