top of page

Vandring i Ramundberget - Restaurang Tusen, Linbanor och skratt

En solig dag i Ramundberget med vår yngsta kille som vi ville få med på en tur upp på fjället. Det var väl inte världens gladaste kille som precis vandrat i 3 dagar som vi ville ha med oss men till slut gick han med på att ta sig ut och upptäcka närmaste skidbacke och topp.

Vår plan? Upp för skidbacken, en pit stop vid Restaurang Tusen och sedan raka vägen upp på kalfjället. Här är vår berättelse om en dag som fylldes av skratt, lek och en hel del linbanor.




Uppför Skidbacken: Vår vandring började i skidbacken. Rasmus hoppade och sprang fram som upptäcktsresande, ivriga att utforska varje pöl och lera längs vägen. Vägen uppåt belönade oss med en makalös vy över Ramundberget. Det kändes som om fjällen höll om oss och viskade "välkomna". Vädret var dessutom helt underbart. En höstdag i slutet av september.

Höjdpunkten: Restaurang Tusen: Restaurang Tusen är som ett smultronställe i fjällvärlden. Utsikten är som tagen ur en vykortsbild - berg, skog och linbanor som susar över det brusande vattnet nedanför. Här fanns en kort linbana som åktes ett antal gånger och vi kunde sitta och njuta av utsikten medan det sprangs fram och tillbaka för fler åk.

Kalfjället väntar: Kalfjället sträcker sig långt bort och sjön på fjället gnistrar fantastiskt. Dagens uppdrag var att hitta renhorn men det gick vi dessvärre bet på. Det var rätt blött efter veckor med regn men vi hittade och lyckades ta oss fram på torra tuvor.

Linbanor över Forsande Åar: En rolig höjdpunkt var definitivt den korta linbanan över ån som man drar sig över på egen hand. Den har vi åkt skidor under vintertid och då är det svårt att förstå att det går en bäck under.




Avslutning: Med trötta fötter och hjärtan fyllda av glädje avslutade vi vår vandring. Dagen var fylld av skratt och lek, och minnena kommer att följa oss för alltid. Ramundberget visade sig från sin allra bästa sida, och vi lämnade med hjärtan fulla av värme och glädje.

Avslutande tankar: Att vandra i Ramundberget med barn är magiskt. Vi lämnade Ramundberget men vi längtar redan tillbaka till vintern, nästa höst, nästa upplevelse.



0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page