top of page

TIPS PÅ AKTIVITETER

Gotland är fantastisk att upptäcka året runt. Här är lite tips på aktiviter och andra utflykter i närområdet till vårt hus vid Ekstakusten. 

DJUPVIK

Djupvik Hamn är en fantastisk plats att besöka om så bara för ett besök eller för en heldag vid stranden. Djupvik ligger ca 3 km från vårt hus. 

Vid Djupvik finns förutom en sandstrand, "pir" för bad och hopp även en kiosk. Dessutom finns en fantastisk restaurang - Djupvik Hotel som är öppen vissa helger året runt och hela sommaren. Här njuter du av god mat till lunch eller middag med utsikt över Lilla Karlsö.

djupvik restaurang.jpeg
Ekstakusten midsommar.JPG

VAVLE

Närmast huset hittar du Vavlestranden. En sand- och stenstrand som blivit mer och mer populär. Här bjuds på bad men även Gotlands vackraste solnedgångar. 

Bilden är från midsommar när vi dukade upp bordet på stranden och njöt av både

utsikt och mat. 

Kronvald fiskeläge.jpg

KRONVALLS

Kronvalls fiskeläge som ligger ungefär mitt i det gudomliga naturreservat som kallas Ekstakusten är nog det skönast belägna fiskeläget på hela Gotland. Utanför ligger Stora och Lilla Karlsö , naturen är annorlunda, hänförande, karg och vacker, och vinden hälsar välkommen, något som syns på den bakåtkammade skogen.

 

Djupvik vägen ned vavle.JPG

UTFLYKTER

gradient Ocean

Lyckliga Gården -

Vintage, Retro och Design som dessutom sommartid bjuder på smörgåsar, fika och annat gott.  På gården brukar även en hel del djur samsas som tuppar, höns, hund och katter. Så gillar du djur och fina saker är det värt en cykeltur upp till stora vägen. 

Gårdsbutiken -

Ligger i Kebbe och har sommartid jordgubbar, dryck och glass. Beroende på säsong så hittar du olika godsaker.

Bagarns Hemse -

Kultfiket i Hemse är alltid värt ett besök. När du handlar i Hemse så ska du passa på att besöka Bagarns. 

Stora Karlsö & Lilla Karlsö -

Med båt från Klintehamn kommer ni till Lilla och Stora Karlsö. Öarna erbjuder fantastisk natur och fågelliv och på Stora Karlsö kan ni även bo över, äta på restaurang och se de fantastiska klippavsatserna och Sillgrisslorna som häckar där. Alltid värt ett besök! Lilla Karlsö är enklare och här kan man om man vill övernatta men då behöver man ha med sig egen mat och dryck då det enbart finns en enklare övernattningsstuga på ön. 

© 2021 Djupvikhuset

Gillar du cykling.

 

Du har kommit till rätt ställe.

 

Gotland har många hundra mil smala mysiga landsvägar - och du slipper backar... Däremot är vinden ett ständigt faktum att kämpa med. Men vad gör väl det när omgivningen är vacker så det gör ont i ögonen och det aldrig blir tråkigt med gott om stopp för en godfika på mysiga små stopp längs vägen. Behöver du gå på toa så finns det i anslutning till alla 90 medeltida kyrkor på ön - bar en sån sak.

En sak kan du dock vara säker på när du cyklar på Gotland. Det blåser alltid motvind:)

CYKEL

Skärmavbild 2021-01-05 kl. 15.48.29.png

GOLF

På Gotland ligger Sveriges finaste Golfbana - Kronholmen / Visby GK. En fantastisk linksbana som är inte bara är utmanande för en spelare men magiskt vacker.

 

Golf-Gotland är dock så mycket mer än bara Kronholmen. Från oss är det nära till tre banor, Kronholmen, Gumbalde och När.

 

Gumbalde har 2021 gjorts en fullständig uppdatering av resorten med många kringliggande aktiviteter som gör den perfekt för en golfande familj. Även banan har gjorts med hjälp av Pierre Fulke.

 

I När ligger en fantastiskt vacker golfbana mitt bland de gotländska enarna. 

Visby Poster gotland .jpg

GOTLANDSPOSTERS

Kanske vill du ta med dig ett minne från Gotland. Visby är ett av våra motiv. Besök vår webbutik för att se fler fina motiv från Gotland.  

bottom of page