top of page

TIPS PÅ STRÄNDER - GOTLAND

Uppdaterat: 4 apr.

Att besöka stränder hör Gotland till. Oavsett årstid är det fantastiskt härligt att besöka någon av stränderna. Vill man besöka en stenstrand så kan man även göra det på exempelvis Stenkusten. Men här är tips på stränder anpassade för sol och bad.Herta strand - Herta är den perfekta barnfamiljs stranden – långgrunt bad och fin sand, på en bred strand. Dessutom finns en kiosk med korv, glass, godis, tidningar, badleksaker och lite livsmedel. Enklare toaletter finns.


Tofta strand - En av Gotlands mest välbesökta stränder. Vacker lång badstrand men ni får räkna med att det både är p-avgift och mycket folk om vädret är vackert.


Ljugarn - Klassiska badorten. Härlig strand, raukar och restaurang med utsikt över havet. En liten “sommarstad” som är värd ett besök.


Sandviken - Sandviken på Östergarn har det man kan begära av en strand – den är lång, har fin sand, klart vatten, långgrunt bad och tillräckligt mycket bekvämligheter för att man ska kunna hänga där från soluppgång till solnedgång.


Nisseviken - Långgrunt är bara förnamnet. Men det finns en lång brygga att använda för att nå ut lite längre. Här finns en mysig restaurang med utsikt över havet. Serverar både lunch och middag. Bra att boka bord.


Ihreviken - Här finns också restaurang och självklart en lång strand.


Norsta Aurar - Fårös vackraste strand. Väl värd en omväg. Du ställer bilen på parkeringen vid fyren och går ut genom skogen till den långa vackra sandstranden. Här slipper du trängas och kan njuta i stillhet.


Djupvik - Förutom den underbara restaurangen så är Djupvik en liten pärla med både pir och sandstrand. Här hänger antagligen vi om ni är där på besök. Detta är vår “hemmaarena” på sommaren. En enklare liten kiosk ligger i hamnen och där kan man köpa glass, dryck och pannkaka mm.


51 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page