top of page

RESTAURANGER ATT UPPTÄCKA I VISBY

Tuppens Krog

Denna restaurang och bar huserar i en byggnad från 1770-talet och är det perfekta stället om du letar efter en livlig kvarterskrog. Tuppen tar den stolpiga kulinariska världen med en nypa salt. Är du här under sommartid? Missa då inte bakgården där en djungel av rosor skyddar dig mot stöket på gatan.

Volare

Härlig vinbar i magisk miljö på Strandgatan 20. Här kan du ta ett glas vin men även äta om du känner för det. Då är det dock bra att boka ett bord.


Surfers

Väldigt populär restaurang som serverar fantastisk mat med smaker från Sichuan i Kina. Här måste ni vara ute i god tid om ni ska lyckas få ett bord.


Strykjärnet Crêperie & logi

Har du någon gång Googlat på Visby har du garanterat sett en bild på detta hus då det har ett karaktäristiskt utseende som är typiskt för Visby. Som namnet avslöjar så äter du här fantastiska crepes som serveras av en lika underbar personal. Så kom hit, ät en god måltid och ha en trevlig kväll!

Gamla Masters

Mitt i Visby ligger Gamla Masters som är en del av Kulinariska Gotland, vilket innebär att du får en totalupplevelse innefattandes miljö, bemötande och en stor kärlek för mat. Deras slogan “Som hemma fast bättre” tyder på finhusman, vardaglig inredning och ett trevligt bemötande. En okomplicerad restaurang och bar som lockar såväl lokalbor och turister att slå sig ner på den stora uteserveringen och spana på folk.

Ett rum för resande

Här har du det perfekta lunchstället när det är fullt kring Stora Torget. På sommaren sitter du ute i solen på den stenbelagda gården och äter av maten som lagats efter din beställning. Missa inte att ta en kopp av kaféets hemmarostade kaffe!

H10

Ett mysigt fik och lunchställe med kanske världens vackraste gård. Här sitter du mitt i ruinerna och njuter. En fantastisk plats som serverar enklare luncher på sommaren och lite mer "dagens rätt" övrig tid på året.

Bror san

Influerad från Koreanska matupplevelser är detta en asiatisk restaurang väl värd ett besök. Eller som White Guide beskriver det - "Det är familjärt, lite tjenixen och asiatiskt. Maten, i det här fallet koreansk, är autentisk, plockvänlig och kul, servicen pigg och ung. På koreanskt vis fyller vi bordet med rätter vi delar. "


Backfickan

Den lilla restaurangen med den stora kärleken till havet, fisken och skaldjuren. I över tjugofem år är det hit man går för att få den stekta strömmingen eller fisksoppan. En supermysig liten restaurang vid Stora Torget i Visby.


Lindgården

Anrikt Wärdshus vars innegård ger känslan av att ha förflyttat sig till en italiensk Trattoria eller ett mysigt torg i Frankrike. Njut av en god drink vid Mullbärsträdet, pröva en ny Gindrink i löjligt trevliga Ginbaren eller ät rustikt och gott i fantastiskt miljö.


51 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page